Spin-vrij

Spinnen. Veel mensen zijn er bang voor, toch is dat niet nodig.

Spinnen zijn niet gevaarlijk voor mensen, op enkele exotische soorten na. In Nederland leven ongeveer 700 verschillende soorten spinnen in verschillende vormen, kleuren en maten. Veel spinnen, waaronder de zeer bekende Kruisspin (Araneus diadematus) maken vangwebben om hun prooien, zoals vliegen en muggen te vangen.

En dit is waar de overlast voor ons begint. Onze huizen zijn voor spinnen aantrekkelijke plaatsen om zich te vestigen. Veel naden, hoekjes en gaatjes waar ze zich veilig kunnen verstoppen en waar ze zich in de herfst kunnen terugtrekken om te overwinteren.
De spinnenwebben en ook de uitwerpselen van spinnen kunnen daarbij voor veel vervuiling zorgen, waardoor uw woning of bedrijfspand en onaantrekkelijk uitziet. Bovendien kunnen de uitwerpselen van spinnen ook materialen aan uw pand aantasten, zoals verf of kunststof kozijnen.
Het voorkomen van vervuiling door spinnen is dan ook zeker aan te raden.

Hoe wordt de spinvrij behandeling uitgevoerd?
Ik noem het bewust een spin-vrij behandeling en geen anti-spin behandeling. De methode die ik gebruik is veilig voor spinnen. Het doel is niet om spinnen te doden, maar om uw woning of bedrijfspand onaantrekkelijk te maken voor spinnen.

Eerst worden alle aanwezige spinnen verwijderd, en verplaatst naar een plek waar ze verder hun gang kunnen gaan, bijvoorbeeld uw tuin. Daarna wordt de aanwezige vervuiling verwijderd.
Vervolgens wordt uw pand behandeld met een niet giftig, milieuvriendelijk middel dat spinnen verjaagd. Het product zorgt voor een onzichtbaar laagje waaraan de spinzijde van de spin moeilijk hecht. De geur die het middel verspreid is onprettig voor spinnen, waardoor ze uw woning liever mijden.

De behandeling dient 2 maal per jaar, in het voorjaar en in het najaar, te worden uitgevoerd om het hele jaar door een nagenoeg spin-vrij huis te hebben.
Een aantal dagen na de behandeling kunnen de ramen gewassen worden om eventueel overtollig spin-vrij product te verwijderen.

Voordelen van de spin-vrij behandeling:

  • Voorkomt schade aan bijvoorbeeld schilderwerk door uitwerpselen van spinnen, waardoor u onderhoudskosten bespaart.
  • Uw woning of bedrijfspand zit er altijd netjes uit.
  • Ramen, kozijnen en gevelafwerking blijven langer schoon waardoor u minder hoeft schoon te maken. 

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte ? Vul dan het contactformulier in.

Uw naam

Uw e-mailadres*

Uw adres*

Onderwerp*

Uw bericht*

* Verplicht veld